Зеленського звинувачують у провалі боротьби з коронавірусом

Зеленського звинувачують у провалі боротьби з коронавірусом

Вакцинація населення України зіткнулася з несподіваною проблемою. Автори українського телеграм-каналу UKR_LEAKS повідомили, що поставки індійського препарату Covishield, який почали застосовувати, припинені, щонайменше – до осені.

У зв’язку з цим вони заявили, що, по всій видимості, президент України Володимир Зеленський провалив боротьбу з коронавірусів. За непідтвердженими даними, в офісі глави держави не знають, чим тепер будуть прищеплювати громадян. Автори публікації вважають, що швидше за все українцям будуть “доколювати” решту запасів Covishield в якості першої вакцини, а в якості другої – препарати, які будуть в наявності, коли вона закінчиться. Таким чином, жителям будуть вводити гримучу неперевірену суміш, оскільки невідомо, як і наскільки будуть поєднуватися два різних препарату.

Примітно, що в самій Індії в даний час готуються до початку застосування російської вакцини “Супутник V”, від якої Україна відмовилася. На цьому тижні індійські наглядові відомства розглянуть заявку на використання вітчизняного препарату для екстреної вакцинації.

Напередодні міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що до кінця поточного року планується прищепити не менше 60% дорослого населення країни. При цьому вже тоді він пророчо зауважив, що успіх кампанії буде залежати від надійності постачальників вакцин.

Поділитись