Зеленський звинуватив Коломойського в причетності до протестів аграріїв

Зеленський звинуватив Коломойського в причетності до протестів аграріїв

На зустрічі з депутатами Верховної Ради від партії «Слуга народу» президент Володимир Зеленський звинуватив олігарха Ігоря Коломойського в причетності до протестів проти відкриття ринку землі.

Про це повідомляє «Економічна правда». За словами присутніх на зустрічі депутатів, президент зазначив, що протести розгойдує «тільки одна людина», маючи на увазі Коломойського. Зеленський заявив, що «такі заходи опонентів все одно діють», однак через побоювання з приводу відкриття ринку землі він планує провести референдум про можливість її покупки іноземцями.

11 листопада повідомлялося, що на ключових автомагістралях України почалися протести аграріїв проти скасування мораторію на продаж землі. В акціях в основному беруть участь фермери і сільські жителі, а також представники партії «Національний корпус».

13 листопада, в день голосування за законопроект, аграрії принесли до будівлі Верховної Ради мертву свиню в труні, яку вони планують поховати на площі Конституції.

Раніше Світовий банк підтримав земельну реформу в Україні, в рамках якої влада планує відкрити ринок земель сільськогосподарського призначення. Скасування мораторію на продаж землі, який діє з 2001 року, і відкриття земельного ринку – один з ключових пунктів у вимогах Міжнародного валютного фонду для подальшого кредитування України.

Поділитись