Зеленський звільнив дружину Порошенка

Зеленський звільнив дружину Порошенка

Президент України Володимир Зеленський звільнив дружину колишнього глави держави Петра Порошенка Марину з ради з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. Місце Марини Порошенко обійме нинішня перша леді України Олена Зеленська.

Раніше Марина Порошенко покинула пост голови Українського культурного фонду, пояснивши своє рішення тиском з боку чинної влади. Дружина колишнього українського лідера розповіла, що на наглядовій раді УКФ з пропозицією достроково припинити її повноваження виступив міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський. Вона впевнена, що ініціатором цього кроку став офіс президента України, тому своїм звільненням вона сподівається запобігти політичний тиск на членів своєї команди.

За словами Марини Порошенко, єдина претензія, яка може до неї виникнути, – це її прізвище. Однак вона не має наміру її змінювати, оскільки носить її вже більше 30 років і «пишається тим, що вона була вписана в історію України».

Поділитись