Зеленський звільнив Богдана з посади керівника офісу президента України

Зеленський звільнив Богдана з посади керівника офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський видав указ про звільнення глави свого офісу Андрія Богдана. Про це у вівторок повідомила прес-служба глави держави.

“Звільнити Богдана Адрія Йосиповича з посади керівника офісу президента України”, – йдеться в документі. Іншим указом Зеленський призначив главою своєї адміністрації Андрія Єрмака, який до цього обіймав посаду заступника керівника офісу і займався питаннями зовнішньої політики.

Андрій Богдан раніше був адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського, апарат президента України очолив з 21 травня 2019 року.

За неофіційними даними, між Богданом і Єрмаком були серйозні розбіжності в поглядах на політику президентського офісу, а також на деякі важливі проблеми в Україні.

Андрій Єрмак раніше був помічником депутата Верховної ради з Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. З липня 2019 роки він став займатися міжнародними відносинами в офісі президента, зокрема, проводив переговори як представник Зеленського в “нормандської четвірці” (Німеччина, Росія, Україна і Франція). Крім того, він очолював координаційну групу України щодо обміну полоненими.

Поділитись