Зеленський зробив заяву через протести у Білорусі

Зеленський зробив заяву через протести у Білорусі

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян Білорусі відмовитися від насильства на вулицях, яке спалахнуло в результаті протестів. Він вважає, що лише діалог дозволить забезпечити цій країні вихід з кризової ситуації.

Про це глава держави написав у Telegram в понеділок, 10 серпня.

Президент зазначив, що насильство, яке спостерігається зараз в Білорусі – це наслідок сумнівів легітимності влади.

“Безумовно, ми закликаємо наших сусідів до максимальної толерантності, терпимості та відмови від вуличного насильства. Закликаємо до максимально відкритого, нехай і складного, діалогу. Тому що тільки широкий діалог дозволить забезпечити громадянам Республіки Білорусь вихід з важкої кризової ситуації і чесно обговорити подальші кроки і формати суспільної взаємодії”, – повідомив Зеленський.

Президент України заявив, що в діалозі повинні бути зацікавлені і уряд, і протестувальники, оскільки ескалація конфлікту може призвести до гірких наслідків”.

“Білорусь у своїх діях повинна максимально дотримуватися загальновизнаних у цивілізованому світі демократичних стандартів. І постаратися забезпечити власному народу його права і свободи у повному обсязі. Тільки так можна зберегти надію на вихід з кризи”, – написав Зеленський.

Нагадаємо, масові акції протести охопили Білорусь після завершення виборів президента; за попередніми даними ЦВК, перемогу на виборах знову набуває чинний президент Олександр Лукашенко. За нього проголосували понад 80% виборців, що прийшли на дільниці.

Поділитись