Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Путіним

Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Путіним

Президент Володимир Зеленський готовий зустрітися з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко, пише «Інтерфакс». Керівник зовнішньополітичного відомства нагадав, що Зеленський провів вже три телефонні розмови з президентом Росії.

“Я впевнений, що він (Зеленський) чітко усвідомлює, що можна і як можна досягти”, – сказав Пристайко.

Міністр зазначив, що був свідком цих телефонних розмов, але відмовився відповідати на питання, чи була жорсткою позиція Зеленського під час цих переговорів, додавши, що не всі публікують або розповідають про бесіду глав держав.

10 жовтня Зеленський заявив, що зустріч з російським колегою розглядається на міжнародному рівні лише в «нормандському форматі», зазначивши, що двосторонній формат поки неможливий. Джерела в оточенні президента України відзначали, що на зустрічі він очікує почути від Путіна, чого саме той чекає від Києва.

Остання телефонна розмова Путіна і Зеленського відбулася 7 вересня. В ході неї глави держав позитивно оцінили звільнення ув’язнених, а також обговорили проблему врегулювання конфлікту на Донбасі. Лідери держав підкреслили “важливість дотримання режиму припинення вогню, а також послідовного розведення сил і засобів на лінії зіткнення».

Поділитись