Зеленський запропонував спростити відмову від попереднього громадянства при отриманні українського

Зеленський запропонував спростити відмову від попереднього громадянства при отриманні українського

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної ради проект закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо громадянства”, який містить положення про спрощення для заявника процедури виходу з попереднього громадянства при отриманні українського паспорта.

Про це в п’ятницю повідомила прес-служба глави української держави.

“Проект закону передбачає звільнення певних категорій осіб від обов’язку надавати зобов’язання припинити іноземне громадянство при набутті громадянства України за умови складення ними присяги громадянина України”, – йдеться в повідомленні. Підтвердження про відмову від колишнього громадянства не вимагатимуть від осіб, що проходили на Україні військову службу за контрактом, – досить надати декларацію. Таким же правом наділять громадян “держави-агресора”, якщо вони доведуть, що на батьківщині зазнавали переслідувань.

“Крім того, проект закону пропонує розширити коло осіб, які мають підстави для набуття громадянства України за територіальним походженням, скоротити перелік незалежних від особи причин неотримання документа про припинення іноземного громадянства, переглянути підстави для втрати громадянства України, уточнити підстави скасування рішення про оформлення набуття громадянства” , – сказано в тексті.

Раніше Верховна рада спростила видачу паспортів переселенцям і жителям зони силової операції в Донбасі. Схвалений документ встановлює, що вони можуть отримати документи при зверненні до міграційної служби за фактичним місцем проживання.

Поділитись