Зеленський залучив до боротьби з Росією Мі-6

Зеленський залучив до боротьби з Росією Мі-6

Секретна розвідувальна служба МЗС Великобританії (Mі-6) запропонувала фінансувати українські засоби масової інформації.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський. 7-8 жовтня Зеленський здійснив візит до Лондона. Позавчора українські ЗМІ повідомили, що там він разом з головою Служби безпеки України Іваном Бакановим зустрівся з керівником MИ-6 Річардом Муром. Вони обговорювали прагнення офісу Зеленського встановити контроль над антикорупційними органами і судами, оточення Зеленського і ситуацію на Донбасі.

Вчора президент України підтвердив, що провів зустріч в офісі МІ-6, але спростував дані про склад її учасників і питання, які в ході неї обговорювалися.

«На жаль, не всю інформацію я вам можу говорити – це державні справи», – зазначив він.

Зеленський розповів, що здебільшого на зустрічі обговорювалися питання, що стосуються роботи українських ЗМІ – британці назвали великою проблемою те, що їх, ЗМІ, фінансують в тому числі міжнародні групи. На їхню думку, це дестабілізує ситуацію всередині країни.

«Ми говорили про те, що повинні бути незалежні засоби масової інформації, які захищають наш суверенітет і територіальну цілісність. Британці сказали, що вони з цього приводу будуть нам допомагати, що чекають від нас пропозицій незалежних ЗМІ, які готові разом з Україною фінансувати», – розповів Зеленський.

Поділитись