Зеленський вважає “оптимістичним” сценарієм зараження вірусом SARS-CoV-2 до 5% українців

Зеленський вважає “оптимістичним” сценарієм зараження вірусом SARS-CoV-2 до 5% українців

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найменш катастрофічним сценарієм для країни буде зараження новим коронавірусом до 5% населення.

У своєму відеозверненні в неділю він назвав 25-50% хворих українців найгіршим варіантом, з яким країна не впорається.
“Коронавірус обов’язково пройде, і попереду у нас буде багато роботи, щоб всім разом будувати успішну і процвітаючу країну, країну 40 [млн], а не 20 млн людей. Я нікого не лякаю, але час усвідомити, що все це не жарти”, – сказав президент.

Він описав кілька сценаріїв розвитку подій з поширенням інфекції на Україні. “Перший – від 3% до 5% хворих на коронавірус. Це дуже хворобливі цифри, але такий сценарій – не катастрофа, – зазначив Зеленський. – Другий сценарій – 25% хворих, а третій – більше 50% одночасно хворих коронавірусом”.

Він особливо підкреслив, що “другого і тим більше третього сценарію медична система України не витримає”. “Наші лікарі не витримають одномоментного напливу такого числа хворих”, – попередив глава держави.

Він закликав українців “бути зібраними і дисциплінованими, продовжити самоізоляцію, дотримуватися правил гігієни і не виходити на вулицю без необхідності”. “Тоді ми переживемо цей шторм”, – уклав Зеленський.

Уряд України 26 березня ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні і продовжило загальнонаціональний карантин до 24 квітня. За даними Центру громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я, в країні станом на ранок 29 березня зафіксовано 480 випадків COVID-19, зафіксовано 11 летальних випадків.

Поділитись