Зеленський вніс поправки в порядок розслідування кримінальних справ проти депутатів

Зеленський вніс поправки в порядок розслідування кримінальних справ проти депутатів

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який уточнює порядок проведення слідчих заходів проти депутатів. Про це повідомила прес-служба офісу президента.

“Глава держави підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до закону “Про внесення змін до статті 80 Конституції України про недоторканність народних депутатів” від 18 грудня 2019 року. Документ спрямований на гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами”, – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в прес-службі, для дотримання гарантій депутатської діяльності закон визначає особливості початку досудового розслідування відносно депутата, затримання, обрання запобіжного заходу та проведення слідчих дій.

Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності 11 вересня цього року. Верховна рада 18 грудня прийняла закон, що закріплює право порушувати кримінальні справи щодо парламентаріїв виключно за генеральним прокурором України.

Поділитись