Зеленський влаштував масові звільнення силовиків через “бурштинову корупцію”

Зеленський влаштував масові звільнення силовиків через “бурштинову корупцію”

Президент України Володимир Зеленський звільнив керівництво в силових структурах трьох областей.

Про це пише видання «Лівий берег». Відповідні розпорядження український лідер дав під час робочої наради в місті Олевську на Житомирщині. Причиною кадрової чистки послужила ситуація з нелегальним видобутком бурштину в регіоні. Зеленський дав главі Національної поліції Сергію Князеву вказівку звільнити начальників поліції в Олевському і Овруцькому районах Житомирської області; Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському та Сарненському районах Рівненської області; Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.

Крім того, керівник Служби безпеки України Іван Баканов отримав доручення звільнити глав регіональних СБУ в цих областях. Також під гарячу руку президента потрапили начальник житомирської поліції і керівник житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На думку президента, всі ці люди або є учасниками корупційної схеми з незаконного видобутку бурштину, або «не корисні державі», оскільки за час своєї роботи не змогли викорінити ці схеми.

На північному заході України в рік нелегально видобувають, за різними оцінками, від 120 до 300 тонн бурштину. У липні 2016- го генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що доходи від нелегального видобутку «сліз моря» можна порівняти з бюджетом країни.

Фото ТАСС.

Поділитись