Зеленський вимагає реальних результатів у справах про Євромайдан

Зеленський вимагає реальних результатів у справах про Євромайдан

Президент Володимир Зеленський закликав досягти реальних результатів розслідування злочинів щодо учасників подій, що відбувалися в 2013-2014 роках на площі Незалежності в Києві. Про це повідомляє «Укрінформ».

Глава держави зазначив, що сім’ї загиблих на Майдані і все українське суспільство повинні обов’язково отримати відповіді, а винні – понести покарання. «Для вшанування пам’яті кожного загиблого музею недостатньо», – заявив Зеленський. Український лідер заявив, що влада збирається «посилити» групу слідчих. При цьому співробітники Державного бюро розслідувань і Генеральної прокуратури України будуть працювати спільно над справами. «Там буде 52 людини. Ми всі хочемо результату», – сказав президент на зустрічі з родичами загиблих з нагоди Дня гідності і свободи, який відзначається щорічно з 2014 року. Він заснований на честь початку «Помаранчевої революції» в 2004 році, а також Євромайдан в 2013 році.

5 листопада ДБР порушило кримінальну справу проти колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка. Розслідування розпочато на підставі заяви про крадіжку двох томів справи про розстріли співробітників правоохоронних органів під час подій на Майдані в 2013-2014 роках в Києві.

Раніше прес-служба ГПУ повідомила про створення внутрішньовідомчої структури, яка займеться розслідуванням загибелі людей під час Євромайдану. При цьому управління спеціальних розслідувань, яке очолював Горбатюк, було скасовано.

Фото РИА Новости.

Поділитись