Зеленський відмовився розмістити білоруських прикордонників на кордоні з Росією

Зеленський відмовився розмістити білоруських прикордонників на кордоні з Росією

Президент Володимир Зеленський відмовився від пропозиції свого білоруського колеги Олександра Лукашенка про розміщення на кордоні з Росією білоруських прикордонників.

Про це він розповів в Очакові на брифінгу, передає «Інтерфакс». За словами Зеленського, Лукашенко обіцяв «обов’язково допомогти», якщо Київ звернеться до Мінська під час взяття кордону під свій контроль. Однак президент України подякував йому і відмовився. «Я думаю, що ми незалежна країна і у нас вистачить своїх прикордонників», – підкреслив він.

У вересні Лукашенко заявив про готовність ввести миротворців на Донбас і взяти під контроль ділянку українсько-російського кордону. Він додав, що для цього йому необхідно отримати згоду Києва і Москви. При цьому Лукашенко підкреслив, що не має наміру напрошуватися в миротворці і посередники. За його словами, «це взагалі виключено», а сам він «просто по-людськи, по-чоловічому хоче, щоб це питання вирішувалося».

Ідея білоруського лідера не зустріла підтримки в Москві. Прес-секретар російського президента, коментуючи пропозицію, зазначив, що мінських домовленостей це не передбачено, і необхідно зрозуміти ставлення учасників конфлікту до пропозиції білоруської сторони. Представник Кремля нагадав, що учасниками конфлікту є самопроголошені республіки Донбасу і Київ.

При цьому глава самопроголошеної Донецької народної республіки Денис Пушилін Денис Володимирович також відхилив ідею введення білоруського миротворчого контингенту на територію Донбасу.

Фото Ройтерс.

Поділитись