Зеленський скасував інтерв’ю, в якому хотів оголосити про розслідування проти Байдена

Зеленський скасував інтерв’ю, в якому хотів оголосити про розслідування проти Байдена

Президент України Володимир Зеленський у вересні відмовився виступити в ефірі телекомпанії CNN із заявою про початок розслідування діяльності в Україні колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина Хантера.

З таким твердженням виступила в четвер газета The New York Times. За її даними, публічна заява про початок такого розслідування було одним з головних умов надання Вашингтоном фінансової і військової допомоги Києву. На тому, щоб 13 вересня поточного року український лідер виступив з такою заявою в інтерв’ю одному з провідних телекомпанії CNN, наполягав президент США Дональд Трамп. NYT зазначає, що практичним всі члени адміністрації Зеленського, крім колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка, підтримали цю ідею. На думку представників оточення українського лідера, плюси від отримання військової допомоги затьмарили б собою ризик втрати підтримки з боку Демократичної партії США, представником якої є Байден.

Однак незадовго до запланованого інтерв’ю американська влада повідомила про розморожування військової допомоги Україні як по лінії Держдепартаменту, так і по лінії Пентагону. До цього, за даними газети Politico, в адміністрації США перевіряли, чи використовуються ці кошти найкращим чином з точки зору інтересів Вашингтона. Після розморожування коштів офіс Зеленського “швидко скасував інтерв’ю”, вказує NYT.

Фото АР.

Поділитись