Зеленський розповів про вибори на Донбасі

Зеленський розповів про вибори на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори в так званих ДНР і ЛНР повинні проводитися тільки за українськими законами.

Він також звинуватив Росію в тому, що її війська присутні на Донбасі і повинні звідти вийти перед проведенням голосування.

“Київ підтримує проведення виборів в самопроголошених Донецької і Луганської народних республіках тільки за українськими законами, що стосуються електорального процесу, а також після виведення звідти російських військ”, – повідомив президент. Згідно з його заявою, зробленою на спільній прес-конференції з президентом Естонії Керсті Кальюлайд в Києві, всі обставини виборів будуть обговорюватися на зустрічі в “нормандському форматі”, тому що це є частиною Мінських домовленостей. Він додав, що кожен українець вважає, що Донбас – це Україна.

“Перш за все – питання обміну людей, потім – питання розведення військ, потім ми говоримо про розведення військ по всій території – це 400 км, тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів”, – підкреслив український лідер.

Поділитись