Зеленський розповів про спілкування з Путіним

Зеленський розповів про спілкування з Путіним

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню The Times of Israel розповів про спілкування з російським лідером Володимиром Путіним.

За словами українського політика, президент Росії розуміє його позицію про незалежність України.

“Я не знаю, про що він (Путін ) думає. Він не сказав мені. Я вважаю, він розуміє моє ставлення: Україна – незалежна країна. Ми велика країна, найбільша в Європі. Я думаю, що він розуміє. Що він думає про це? Це в його голові”, – відповів Зеленський на питання про те, чи вважає Путін, що “Україна – не країна”.

При цьому український лідер підкреслив, що у нього почався діалог з російським лідером. Зеленський зазначив, що створений формат уже привів до деяких «чутливих» рішень.

“Ми повернули наших полонених, наші кораблі. Після трьох років без зустрічей нам вдалося домовитися про [зустрічі в] “нормандському форматі”. Після цього стався другий обмін полонених – найбільший подібний обмін”, – нагадав президент України.

Раніше російський лідер вперше з 2013 року привітав президента України. Путін і Зеленський провели телефонну розмову 31 грудня, в ході якого обговорили обмін утримуваними особами, який пройшов 29 грудня, і складання списків для майбутніх обмінів.

Поділитись