Зеленський розповів про гуманітарну катастрофу в ДНР і ЛНР

Зеленський розповів про гуманітарну катастрофу в ДНР і ЛНР

На непідконтрольній Україні території Донбасу гуманітарна катастрофа через ситуацію з коронавірусом, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

«Тут проживає три мільйони українців, більше, ніж в деяких країнах Європи. Багато з цих людей хворі коронавірусів, ми там маємо справу з гуманітарною катастрофою», – розповів він про становище в самопроголошених Донецькій і Луганській областях (ДНР і ЛНР) напередодні візиту до Відня.

Зеленський вважає, що люди, які живуть на «окупованій частині Донбасу», можуть бачити краще життя «по той бік фронту».

«У шахтарів на окупованому Донбасі справи йдуть погано: вони не отримують нормальної заробітної плати і змушені платити за воду і електрику за високою ціною. Якщо терпіння людей там в якийсь момент вичерпається, можуть виникнути заворушення», – вважає він.

Всього так звана влада ЛНР підтверджує 777 підтверджених випадків інфікування коронавірусом і 22 смерті, ДНР – 2810 заражень з початку пандемії, летальних випадків – 158.

В Україні при цьому зафіксовано понад 157 тисяч інфікованих коронавірусом. Майже 70 тисяч пацієнтів видужала, 3211 чоловік померло.

Поділитись