Зеленський розповів, чому не відбуваються обіцяні “посадки” корупціонерів

Зеленський розповів, чому не відбуваються обіцяні “посадки” корупціонерів

Нещодавно вийшов фільм, присвячений річниці обрання Володимира Зеленського президентом країни. У ньому політик розповів, чому не відбувається обіцяних посадок корупціонерів, і пообіцяв закінчити війну на Донбасі до кінця свого терміну.


Говорячи про відсутність гучних вироків за розкрадання, Зеленський заявив, що цього вимагає одна група українців. Інша ж за спроби прискорити роботу слідчих звинувачує його в перевищенні повноважень.

«Коли я починаю дзвонити комусь із наших правоохоронців і говорити: “Де результат? Ми обіцяли людям”, – інша частина громадян починає говорити: “Ти президент, це не твої повноваження”, – сказав глава держави.

Він додав, що не впливає на правоохоронні органи «з тієї точки зору, що цю людину треба посадити, а цього не треба чіпати».

Політик торкнувся і теми конфлікту в Донбасі. Зеленський впевнений, що війна закінчиться до закінчення його п’ятирічного президентського терміну.

Якщо найближчим часом врегулювання в рамках мінського процесу не буде працювати, то Київ змінить тактику.

«Я говорив, що готовий чекати один рік [з моменту вступу на посаду 20 травня 2019 року]. Якщо “мінський процес” не працюватиме, то ми будемо міняти тактику», – сказав президент, відзначивши, що рік ще не пройшов.

21 квітня 2019 року на Україні пройшов другий тур президентських виборів. Перемогу над чинним президентом Петром Порошенко здобув Володимир Зеленський. У Верховній раді партія Зеленського «Слуга народу» отримала абсолютну більшість.

Поділитись