Зеленський розповів, чи потиснув Путіну руку на “нормандському саміті”

Зеленський розповів, чи потиснув Путіну руку на “нормандському саміті”

Президент України Володимир Зеленський висловив готовність потиснути не один раз руку президенту Росії Володимиру Путіну у разі повернення «окупованого Донбасу», і сто раз – за повернення Криму.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «1 + 1», передає «Інтерфакс-Україна». Він підкреслив, що готовий на такі речі «тільки заради результату», оскільки Крим «обов’язково колись повернуть». Відповідаючи на питання про те, потиснув він руку Путіну на «нормандському саміті», Зеленський сказав: «Так. А як можна по-іншому зустрічатися на вищому рівні? Як можна без цього почати діалог? Як можна про щось домовлятися, а найголовніше не просто на словах, а вирішувати питання?”.

При цьому український президент зазначив, що під час підготовки до телефонних розмов з Путіним про повернення Україні військових моряків, його теж запитували, чи буде він вітатися з російським лідером.

“А як по-іншому? Я повинен просто зателефонувати і сказати: “Ей, повертай моряків”? Тобто якщо ми хочемо, а ми дійсно дуже цього хочемо, припинити війну, ми повинні розмовляти”, – заявив Зеленський.

Поділитись