Зеленський розкритикував Харківський завод за танки

Зеленський розкритикував Харківський завод за танки

Президент України Володимир Зеленський розкритикував темпи виробництва військової техніки в країні, привівши в приклад Харківський завод транспортного машинобудування імені В. А. Малишева, де за останні 10 років був випущений тільки один танк.

“Я в шоці від того, що стосується статистики. Директор (Харківського заводу імені Малишева) сказав, що з 2009 року вони побудували один танк. А статистика радянських часів – 900 танків на рік”, – сказав президент під час візиту на Харківщину.

Зеленський зазначив, що в Харкові зосереджено близько 10% оборонних підприємств країни, при цьому на заводі імені Малишева – «страшна заборгованість по заробітній платі – до чотирьох років». Президент підкреслив, що на заводі дуже низький рівень заробітної плати, а співробітники працюють в неналежних умовах – “в приміщеннях, де температура становить нуль градусів”.

«Ми як до худоби до людей ставимося, а потім хочемо, щоб вони працювали», – підкреслив він та висловив обурення через виробництво військового транспорту для інших країн, а не для України. Зеленський зажадав від уряду розібратися в ситуації з оборонним замовленням.

Поділитись