Зеленський прокоментував заворушення під Радою в Києві

Зеленський прокоментував заворушення під Радою в Києві

Президент України Володимир Зеленський засудив заворушення біля будівлі Верховної Ради у вівторок і пообіцяв прислухатися до думки українців з питання земельної реформи в країні.

“Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, протягом декількох місяців ми слухаємо пропозиції щодо реформ. Однак на мітингу за законом про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські”, – написав він у своєму офіційному Telegram-каналі. Він також додав, що влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням поправки в закон про землю на підставі обговорень з українцями. “Ми прислухаємося до людей”, – пообіцяв він.

У вівторок Аграрний комітет Ради повинен був розглянути поправки до закону, яке дозволяє вільний обіг сільгоспземлі. З самого ранку протестувальники проти ринку землі зібралися біля будівлі Ради. Протести переросли в зіткнення з поліцією, а спроба встановити намет біля будівлі Ради закінчилася силовим розгоном мітингу.

За даними радника глави МВС України Зоряна Шкіряка, під час сутичок постраждали 17 силовиків, 26 порушників правопорядку були затримані. Пізніше вони були відпущені з поліції.

Поділитись