Зеленський про Крим: він ніколи не буде російською територією

Зеленський про Крим: він ніколи не буде російською територією

Президент заявив, що повернення Криму під контоль України – питання часу.

Захоплений Крим ніколи не буде російською територією. Це українська земля. Люди, які окупували, ніколи не будуть любити Крим так, як українці. Тому повернення півострова під контроль України – питання часу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Дім“.

“Ти любиш цю країну? Або не любиш? Якщо любиш – ти українець, якщо не любиш – ти гість, мандрівник. Ці люди, які окупували Крим, ніколи не будуть любити його так, як любимо його ми. Це неможливо прищепити. Це моя земля. Вони не будуть тут. Їх покоління ні тут рости. Це ніколи не буде російською територією.

Не можна прошити голову татарам і сказати, що сдесь вас не було. Та хоч перепишіть історію. Так неможливо це. Всі вони повернуться додому. Питання часу”, – заявив Зеленський.

Напередодні Дня Незалежності 23 серпня пройде саміт “Кримська платформа”. Захід складатиметься з чотирьох панелей на теми: політика невизнання і санкцій; виклики безпеки; захист прав людини в тимчасово окупованому Криму; відновлення прав кримськотатарського народу. Участь в саміті візьмуть мінімум 29 країн . Свою участь вже підтвердили США, Великобританія, Польща, Туреччина, Латвія, Литва, Естонія, Франція, Німеччина, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея та інші країни.

Поділитись