Зеленський пригрозив судом через збитий Boeing

Зеленський пригрозив судом через збитий Boeing

Президент України Володимир Зеленський пригрозив Ірану міжнародними судами в разі невиконання взятих ним зобов’язань по збитому літаку авіакомпанії МАУ.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail. Глава держави заявив, що розраховує на виконання іранською владою обіцянок, які вони зробили після інциденту. Так, президент розраховує не тільки на повернення чорних ящиків, але і на адекватні компенсації. Зеленський також хотів би, щоб Іран офіційно вибачився.

«В іншому випадку у нас не буде іншого вибору, і вони знають нашу позицію, крім як звернутися до міжнародних судів», – підкреслив він.

Раніше влада Ірану відмовилися посилати чорні ящики українського Boeing 737, збитого в січні під Тегераном, в Україну. Причиною такого кроку називається затримка Києва з відповіддю Тегерану щодо долі бортових самописців. Чорні ящики, швидше за все, відправлять до Франції.

Boeing 737-800 компанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) зазнав аварії, вилетівши з аеропорту Тегерана вранці 8 січня. Загинули 176 осіб, в тому числі громадяни Ірану, України, Канади, Великобританії, Німеччини, Швеції та Афганістану, а також дев’ять членів екіпажу. Іран визнав, що помилково збив літак.

Поділитись