Зеленський пред’явив вимогу до Авакова

Зеленський пред’явив вимогу до Авакова

Президент України Володимир Зеленський вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити начальника управління Національної поліції в Дніпропетровській області генерала Віталія Глуховерю.

Його підозрюють в перевищенні службових повноважень. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого і безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами», – написав Зеленський.

Президент додав, що шокований вчинком Глуховері, який намагався допомогти своєму підлеглому уникнути адміністративного покарання за перевищення швидкості. За словами Зеленського, часи безкарності для українських чиновників закінчилися. «Краще пишіть явки з повинною, звільняйтеся або біжіть. Тому що єдине, що я можу вам гарантувати – це кримінальне переслідування», – сказав він.

12 вересня минулого року співробітники дорожньої поліції зупинили за перевищення швидкості машину, за кермом якої перебував водій Глуховері. Чоловік не погодився з вимогами поліцейських і подзвонив своєму шефу. Через деякий час на місце прибули озброєні бійці спецпідрозділу і затримали патрульних поліцейських. Один із затриманих зняв подію на відео. Ролик опубліковано 27 липня на YouTube.

ДБР порушило кримінальну справу стосовно Глуховері за «Перевищення повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства». Генералу загрожує до восьми років в’язниці. Також в ГБР повідомили, що рота спецпідрозділу КОРД, яка брала участь в затриманні, буде розформована.

Поділитись