Зеленський повідомив про подробиці розмови з Путіним

Зеленський повідомив про подробиці розмови з Путіним

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, передає ТАСС.

За його словами, в бесіді, яка відбулася вранці в середу, 7 серпня, йшлося про загибель чотирьох українських військових напередодні на Донбасі.

«Терміново йому подзвонив і сказав, що це нас не наближає до миру», – розповів український лідер. Він додав, що звернувся до Путіна з проханням «вплинути на ту сторону», щоб вони припинили «вбивства людей».

Крім того, за словами Зеленського, в ході переговорів порушувалися питання повернення українських в’язнів, продовження розмінування і скорочення термінів будівництва моста в Станиці Луганській.

Глава української держави заявив, що зв’яжеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і французьким лідером Еммануелем Макрона з метою обговорення ситуацію на південному сході України і «домовлення про термінову зустріч». «Скільки ще людей повинні загинути в цьому році? Тому я хочу, щоб ця зустріч відбулася в найближчим часом», – зазначив Зеленський.

Попередня телефонна розмова президентів Росії і України відбулася 11 липня. Вони обговорили врегулювання конфлікту на південному сході України і повернення осіб, що утримуються з обох сторін, а також продовження контактів в «нормандському форматі».

Поділитись