Зеленський попросив Лукашенка допомогти з нафтою

Зеленський попросив Лукашенка допомогти з нафтою

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що переніс терміни планового ремонту Мозирського нафтопереробного заводу на прохання свого українського колеги Володимира Зеленського.

Слова білоруського лідера приводить агентство «Інтерфакс». “Нещодавно зателефонував Зеленський і сказав, що під час збиральної кампанії Росія припинила поставки нафтопродуктів в Україну, і попросив допомогти”, – сказав Лукашенко на зустрічі з представниками українських ЗМІ.

За словами президента, він обговорив це питання з керівництвом НПЗ, після чого підприємство перенесло терміни ремонту заради поставки нафтопродуктів на Україну.

“Ми все зробили, щоб Україна отримала необхідні їй нафтопродукти. Якщо говорити про заходи довіри, то це і була один з таких заходів”, – додав він.

Раніше 26 вересня Лукашенко заявив, що Білорусь веде пошук альтернативного постачальника нафти не для того, щоб натиснути на Росію. За словами президента, Мінськ змушений піти на такі заходи, в тому числі через податкові маневри в нафтовій сфері в Росії.

Фото АР.

Поділитись