Зеленський попередив про наслідки ескалації конфлікту на Донбасі

Зеленський попередив про наслідки ескалації конфлікту на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що ескалації конфлікту в Україні не буде, тому що це може привести до світової війни, а світ до цього не готовий.


“Чи готові ми, чи готовий світ і Європа до повномасштабної війни? Я думаю, що ніхто не готовий зовсім … Я вважаю, Росія не може на це піти, я вважаю, це може бути світова війна. Це дуже небезпечно. Боятися нема чого й когось, тому що ми на своїй землі”, – заявив Зеленський в ході спілкування з журналістами у вівторок, відповідаючи на питання, чи готова Україна до  можливої ​​агресії РФ у вересні, в тому числі з напрямків Донбасу, Криму і Білорусі.

Також український лідер заявив, що за останній місяць ескалація зменшилася. “Я вважаю, була потужна ескалація. Я вважаю, на сьогодні це зупинилося … Ескалація зменшилася за останній місяць – це точно. Як буде далі, будемо вірити в те, що війни повномасштабної не буде”, – зазначив Зеленський.

Західні держави останнім часом висловлюють стурбованість у зв’язку з посиленням “агресивних дій” з боку Росії щодо України. У Вашингтоні заявили про ескалацію “російської агресії” і пересування військ РФ в Криму і на східному кордоні України. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков раніше заявляв, що Росія переміщує війська в межах своєї території і на свій розсуд. За його словами, це нікому не загрожує і не повинно нікого хвилювати.

Поділитись