Зеленський пообіцяв зробити все для перемир’я на Донбасі

Зеленський пообіцяв зробити все для перемир’я на Донбасі

Україна робитиме все для дотримання перемир’я на Донбасі. Решта залежить від Росіїї, її прихильності до досягнутих домовленостей і деклараціям про бажання припинити війну на Донбасі.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на брифінгу після відвідування лікарні “Охматдит” у Києві, повідомляє New Format в середу, 29 липня.

“Чи можемо ми сказати, що ми домовилися про припинення вогню? Так. Чи можемо ми сказати, що немає ніяких одиничних пострілів? Ні. Тому що вони є, вони існують. Тому що у нас 400 з гаком кілометрів лінії розмежування, і проконтролювати все дуже складно”, – сказав президент.

Зеленський вказав, що в разі серйозних атак, обстрілів і порушення тих домовленостей, які були досягнуті, українські військові будуть дуже потужно відповідати, і вони про це знають.

“Ми будемо робити все, щоб зберегти перемир’я. Сьогодні ми виконуємо це стовідсотково – нема на 99,9%, а на 100%. Я вдячний всім, хто це робить, і за це відповідає. Що стосується того боку, то все буде залежати , я впевнений, від Російської Федерації, чи зможе вона так само все контролювати, і чи зможуть вони дотримуватися тих домовленостей, які у нас були. Ми побачимо. Якщо та сторона дійсно хоче припинення війни, про що вони постійно говорять, ми це з вами відчуватимемо “, – підкреслив президент України.

Поділитись