Зеленський підписує нові контракти з Китаєм, це може роздратувати США

Зеленський підписує нові контракти з Китаєм, це може роздратувати США

Український політолог Тараса Березовець заявив, що президент Володимир Зеленський може виявитися в епіцентрі “дикого скандалу” через підписання нових контрактів з Китаєм.

На своєму ютуб-каналі експерт зазначив, що подібний розвиток подій може негативно позначитися на відносинах зі Сполученими Штатами, для яких КНР традиційно є геополітичним супротивником.

Звичайно, Володимир Зеленський ні раз потрапляв в скандальні історії міжнародного рівня. Однак цього разу, на думку аналітика, все може закінчитися тим, що Вашингтон скасує запрошення для українського лідера. Нагадаємо, раніше глава Незалежної активно домагався зустрічі з американським президентом Джозефом Байденом.

Березовець зазначив, що китайські компанії, згідно з новими контрактами, будуватимуть для України аеропорти, великі дороги, мости і вокзали. Він упевнений, що дії Зеленського приведуть до охолодження відносин не тільки з Білим домом, але і з канадською владою.

Політолог упевнений, що Незалежна “кинула” Канаду, коли відкликала свій підпис з-під резолюції про утиск прав уйгурів в Китаї. Раніше документ був представлений в Раді ООН з прав людини.

“Як себе зараз повинні відчувати американці? Як себе почувати повинні канадці, яких ми кинули вже двічі?” – поцікавився Березовець.

Експерт заявив, що “цинічні” дії української влади прямо перед довгоочікуваної липневої зустріччю президентів Байдена і Зеленського можуть привести до тому, що Білий дім скасує всі. Очевидно, там можуть прийти до висновку, що Зеленський проміняв США на Китай. На думку політолога, ця ситуація може стати “червоною рискою” для американців.

Поділитись