Зеленський оголосив “Північний потік-2” загрозою для всієї Європи

Зеленський оголосив “Північний потік-2” загрозою для всієї Європи

Газопровід «Північний потік-2» несе в собі загрозу для всієї Європи, заявив президент України Володимир Зеленський 31 серпня на спільній прес-конференції зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє 24tv.ua. Зеленський назвав проект неприйнятним. Він виступив за диверсифікацію джерел енергопостачання і додав, що Україна зацікавлена ​​в активній участі в регіональних проектах Польщі.

Раніше в липні Зеленський заявив, що єдина людина, яка може зупинити будівництво “Північного потоку-2” – це президент США Дональд Трамп. Лідери ж Франції і Німеччини не в змозі виступати проти газопроводу, оскільки на них тисне місцевий бізнес.

30 серпня глава австрійської нафтогазової компанії OMV Райнер Зеле заявив, що «Північний потік-2» буде запущений в кінці 2019 року або початку 2020 року. Будівництво йде за планом, але як і раніше очікується відповідь від Данії. 26 серпня компанія-оператор Nord Stream 2 AG повідомила, що проект готовий на 75 відсотків.

«Північний потік-2» пройде по дну Балтійського моря безпосередньо з Росії. Проти газопроводу виступають Прибалтика, Польща і Україна, а США планують ввести санкції стосовно учасників проекту.

Фото Ройтерс.

Поділитись