Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших українців

Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших українців

Президент Володимир Зеленський очолив список 100 найвпливовіших українців, колишній глава держави, а нині депутат і глава партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко – на 18-му місці.

Традиційний щорічний рейтинг оголошує журнал “Фокус”. Цього року список оновився наполовину. Його основу як і раніше становлять потенційні учасники президентських перегонів, топ-чиновники, голови парламентських фракцій, багатющі бізнесмени і менеджери держкомпаній. 34 учасники топ-100 молодше 40 років, 20% – жінки.

Як і слід було очікувати, очолив рейтинг чинний президент Володимир Зеленський. На другому місці опинився глава офісу президента Андрій Богдан, замикає трійку лідерів найбагатший українець Рінат Ахметов, який вже на протязі багатьох років входить до трійки найбільш впливових людей в країні.

На четверте місце після декількох років повернувся один з найбагатших українців Ігор Коломойський. У десятку рейтингу зі “старої гвардії” потрапив також глава МВС Арсен Аваков, зайнявши дев’яте місце. Решта в першій десятці рейтингу – нові обличчя. Так, на п’ятому місці опинився прем’єр-міністр Олексій Гончарук, на шостому – генеральний прокурор Руслан Рябошапка, на сьомому – глава Служби безпеки України – Іван Баканов, на восьмому – спікер Верховної ради Дмитро Разумков і замикає десятку перший помічник президента Сергій Шефір.

Як і раніше збережуть вплив засновник EastOne Group, мільйонер Віктор Пінчук. Він на 11-му місці. Втратила позиції глава партії “Батьківщина” і однойменної фракції в Раді Юлія Тимошенко, опинившись на 15-му місці.

Колишнього президента Петра Порошенка випередили мер Києва Віталій Кличко, помічник президента Андрій Єрмак, глава фракції “Слуга народу” в Раді Давид Арахмія, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов і міністр оборони Андрій Загороднюк. Замикають двадцятку музикант і депутат Ради Святослав Вакарчук і міністр фінансів Оксана Маркарова.

У сотню впливових українців також увійшли глава новоствореної Православної церкви України Епіфаній, предстоятель Української православної церкви Онуфрій і предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав. Соте місце в списку впливових українців посів співак MONATIK.

Поділитись