Зеленський обговорив з МВФ збільшення обсягу підтримки України через новий вірус nCoV

Зеленський обговорив з МВФ збільшення обсягу підтримки України через новий вірус nCoV

Президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва в ході телефонної розмови обговорили можливість збільшення обсягу підтримки України на тлі поширення нового коронавірусу.

Про це повідомила прес-служба офісу українського лідера.

“Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку фонду під час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією. Україна усвідомлює, що сьогодні потрібно діяти активно і швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії і пов’язаних з нею обмежень на економіку і добробут громадян”, – процитував офіс Зеленського.

Георгієва, як уточнюється в повідомленні, висловила підтримку Україні, “оскільки країна стоїть перед величезними викликами в зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19”.

Сторони також домовилися координувати спільні дії з розширення програм підтримки України міжнародними партнерами, зокрема, зі збільшення їх обсягу, поінформували в прес-службі.

Раніше Зеленський закликав уряд країни звернутися з проханням про надання фінансової підтримки до МВФ для боротьби з новим коронавірусом. 20 березня голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що Україна обговорює з МВФ питання надання Києву фінансової підтримки на ці цілі. За його словами, розмір підтримки буде залежати від того, які потреби потрібні по тій чи іншій програмі.

Поділитись