Зеленський не зміг відповісти журналістам, коли завершиться “випробувальний термін” Авакова

Зеленський не зміг відповісти журналістам, коли завершиться “випробувальний термін” Авакова

Президент України Володимир Зеленський заявив, що чекає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова конкретних результатів в розслідуванні гучних кримінальних справ, проте не став уточнювати, коли завершиться “випробувальний термін”, після якого він може розглянути питання про звільнення голови МВС.

“Я не знаю, [мені] нічого вам зараз відповісти, – заявив Зеленський. – Ви знаєте, дуже багато речей, резонансних справ, які зараз є в суспільстві. Ми чекаємо результат. Реальний, не на словах, а дієвий”, – цитує в четвер українська служба радіо “Свобода” відповідь Зеленського на питання журналістів, чи завершився “випробувальний термін” Авакова.

У числі гучних справ, за підсумками яких президент очікує притягнення винних до відповідальності, Зеленський назвав розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета і радника мера Херсона Катерини Гандзюк. “І Шеремет, і Гандзюк, і інші такі дуже гучні кримінальні справи, тому давайте почекаємо. Потрібен результат”, – сказав він.

Арсен Аваков обіймає посаду глави МВС з лютого 2014 року. Він і міністр фінансів Оксана Маркарова – люди з команди колишнього президента Петра Порошенка, що залишилися працювати в новому уряді. У жовтні минулого року президент Зеленський заявив, що Арсен Аваков, як і всі інші міністри перебувають на випробувальному терміні і мають показати реальні результати своєї роботи до кінця 2019 року. У разі відсутності результатів президент пригрозив звільнити цих посадових осіб.

Поділитись