Зеленський назвав зовнішньополітичну мету України

Зеленський назвав зовнішньополітичну мету України

Україна повинна перестати просити допомогу у міжнародних партнерів, в тому числі Європейського союзу, країні потрібно втілювати проекти на рівних з партнерами.

Про це заявив глава української держави Володимир Зеленський. Раніше віце-прем’єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Київ розраховує отримати другий транш макрофінансової допомоги від ЄС до кінця 2019 року.

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що Україна виконала 11 з 12 умов, необхідних для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС, країна має шанси отримати гроші до кінця року.

“Наша мета – вийти з парадигми такої неприємної, парадигми прохача допомоги і почати вже на рівні з міжнародними нашими партнерами втілювати в життя великі інвестиційні проекти”, – заявив Зеленський на інвестиційному форумі в Маріуполі.

При цьому він зазначив, що в цілому підтримка Євросоюзом України досягла вже 15 мільярдів євро. За словами глави держави, в країні є дуже багато проектів, які можуть зацікавити іноземних інвесторів. “Я впевнений, що Україна може бути інвестиційно привабливою державою”, – додав Зеленський.

Поділитись