Зеленський назвав п’ять складових формули майбутнього для України

Зеленський назвав п’ять складових формули майбутнього для України

Президент України Володимир Зеленський назвав п’ять складових формули майбутнього для країни, серед них – мир і народовладдя.

За його словами, “формула майбутнього для України” складається з п’яти складових і перша з них – мир. “Без миру ніякого розвитку бути не може. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей”, – написав Зеленський у своїй колонці для журналу “Новое время”.

Другим фактором Зеленський назвав “ефективні інститути та прозорі правила гри, обов’язкові для всіх”, сюди входить перемога над корупцією і рівність всіх перед законом.

Третім чинником є ​​інвестиції, і для цього потрібно “прибрати непрохідні бар’єри і непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу”.

Наступним складовим, за словами президента, є якісно інша інфраструктура, сюди входять не тільки дороги, а інфраструктура медична й освітня, цифрова та енергетична, фінансова та комунальна.

П’ятим фактором він називає народовладдя. “Чи не декларативне, а реальне. Механізм, який дозволить людям впливати на рішення влади – від рівня громади до рівня президента”, – додав Зеленський.

Він визнає, що зараз Україна не може претендувати на глобальне лідерство. “Але ми точно можемо стати найдинамічнішою країною світу. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін – не тільки в економіці, але і у всіх сферах життя. Чи можемо довести, що неможливе можливо. Довести це друзям, ворогам, але перш за все – самим собі”, – вважає президент.

Поділитись