Зеленський назвав ідеальне місце для зустрічі з Путіним

Зеленський назвав ідеальне місце для зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійській газеті la Repubblica заявив, що Ватикан міг би стати “оптимальним місцем” для переговорів з Росією по Донбасу.


“Святий престол – це світовий моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, будучи об’єктивним і викликає довіру у всіх учасників конфлікту. Саме тому Ватикан часто в історії призивався для вирішення конфліктів між державами заради мирного майбутнього”, – сказав він.

Минулого тижня український лідер у відеозверненні запропонував російському колезі “зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна”. Володимир Путін відповів, що Київ насамперед повинен вести діалог з керівництвом ДНР і ЛНР, але додав, що готовий прийняти Зеленського в Москві, якщо той захоче обговорити двосторонній порядок. Окремо наголошувалося, що в неї не входять ні Крим, ні Донбас.

У понеділок президент України заявив, що все йде до того, що зустріч з Путіним відбудеться, а час і місце – це вже деталі. У Кремлі підтвердили, що адміністрації глав держав знаходяться в постійному контакті.

Поділитись