Зеленський на зустрічі з Варфоломієм пообіцяв захищати незалежність церкви

Зеленський на зустрічі з Варфоломієм пообіцяв захищати незалежність церкви

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Константинопольським патріархом Варфоломієм в Туреччині, в ході якої заявив, що захищатиме незалежність церкви.

“Наша спільна цінність – життя людини. І це головне для мене, особливо зараз, коли я став президентом України. Влада не повинна втручатися в церковні справи, я буду захищати незалежність церкви”, – наводить слова Зеленського сайт президента України.

Глава української держави подякував Варфоломію за підтримку України. Бесіда президента і патріарха тривала близько години.

У квітні 2018 року екс-президент України Петро Порошенко особисто звернувся до Константинопольського патріарха Варфоломія з проханням надати українській церкві автокефалію. 15 грудня 2018 року в Києві представниками Константинопольського патріархату при активній участі української влади було проведено об’єднавчий собор, на якому було оголошено про створення Православної церкви України. 6 січня цього року Константинопольський патріарх передав главі ПЦУ митрополиту Епіфанію томос про автокефалію.

Поділитись