Зеленський може запропонувати кандидатуру Андрія Коболєва на посаду Прем’єр-міністра

Зеленський може запропонувати кандидатуру Андрія Коболєва на посаду Прем’єр-міністра

В Офісі Президента розглядають сценарій заміни Дениса Шмигаля на посаді Прем’єр-міністра навесні цього року

Сьогодні в українських телеграм-каналах мусуються чутки про відставку Дениса Шмигаля вже найближчим часом.

Денис Шмигаль, на сьогоднішній день, є технічним Прем’єр-міністром, оскільки його урядова програма ще Верховною Радою затвердженою не була. Таким чином, Офіс Президента тримає Шмигаля на гачку і саме такий стан керівника уряду є для нього поки зручним. 

Однак, вже на весні Денис Шмигаль може бути звільнений з посади очільника уряду. Є два варіанти розвитку такого сценарію: або він сам напише заяву про звільнення, або ж його у відставку відправить Верховна Рада, висловивши вотум недовіри. 

В Офісі Президента розуміють, що саме Шмигаль є головним тормозом рейтингу Зеленського, оскільки провалив соціальні програми. Саме Шмигаль не знайшов можливості допомогли українцям під час локдауну, яких відправляли за свій рахунок у вимушений карантин. І саме через соціально-економічну політику Шмигаля проект “Слуга народу” зазнав повної фіаско на останніх місцевих виборах.

Крім того, за деякою інформацією, Зеленському дуже подобається Коболєв. І як стверджують джерела, наймовірнішим кандидатом на посаду наступного очільника уряду може стати керівник “Нафтогазу” Андрій Коболєв.

 

Поділитись