Зеленський готує нові вимоги до Росії

Зеленський готує нові вимоги до Росії

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв вимагати у Росії повернути майно, відсутнє на повернутих судах «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу».

“Так, не все там добре, деякого обладнання немає. Але, як я і обіцяв, зараз з’являться списки, чого немає. І, по-перше, ми звернемося до Росії, і вона обов’язково нам це поверне. А по-друге, в будь-якому випадку, через три місяці наші військові катери будуть готові”, – наводить слова Зеленського “Інтерфакс”.

Раніше Зеленський заявив, що українська сторона вивчить стан повернутих Росією судів і звернеться до РФ з вимогою повернути відсутню майно та обладнання. Також президент заявив про початок ремонтних робіт на «Бердянську», «Нікополі» і «Яни Капу» з тим, щоб через три місяці вони змогли повернутися до складу ВМС України.

18 листопада Росія повернула Україні катера «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», затримані рік тому в Керченській протоці. 24 українських моряка повернулися на батьківщину ще 7 вересня в рамках обміну ув’язненими між Росією і Україною.

Поділитись