Зеленський готовий зустрітися з Путіним, якщо буде необхідність

Зеленський готовий зустрітися з Путіним, якщо буде необхідність

Президент України Володимир Зеленський готовий зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, якщо в цьому буде необхідність, однак поки переговорів з цього приводу не ведеться.

Про це повідомив новий глава офісу президента України Андрій Єрмак.

“Якщо Зеленський побачить, що ця зустріч є необхідною, що вона може стати кроком для отримання реальних результатів від переговорів в нормандському форматі, то ми цього не виключаємо”, – повідомив він.

За словами Єрмака, припинення війни на Донбасі залишається пріоритетом для Зеленського і його адміністрації. Він запевнив, що МЗС та інші держструктури продовжать роботу в Мінську з мирного врегулювання. Також він підкреслив, що незалежного від того, хто буде представляти Росію в Мінську або в “нормандському форматі”, принципи, які задекларував Зеленський, залишаються незмінними.

Крім того, Єрмак повідомив про те, що у Києва є план дій, який дозволить провести вибори на Донбасі в жовтні цього року відповідно до українських законів.

Єрмак був призначений на посаду глава офісу президента України напередодні. Раніше він займався в президентській адміністрації міжнародними питаннями, а також врегулюванням в Донбасі. Саме він займався питаннями обміну полоненими і представляв Зеленського в ході зустрічей в “нормандському форматі”. Єрмака вважають хорошим парламентером, і вже висловлюються думки, що його призначення знаменує курс на конструктивні переговори з Росією.

Поділитись