Зеленський доручив Раді прийняти закон про ринок землі до 1 грудня

Зеленський доручив Раді прийняти закон про ринок землі до 1 грудня

Президент Володимир Зеленський доручив Верховній Раді до 1 грудня ухвалити законопроект про зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення і створення ринку землі.

“Запровадження ринку землі. Розробити і внести на розгляд парламенту законопроект про ринок землі сільськогосподарського призначення і скасувати мораторій на продаж землі. Термін до 1 жовтня 2019 року”, – сказав він на зустрічі з членами кабінету міністрів.

Зеленський також доручив Верховній раді “до 1 грудня затвердити відповідні законопроекти”. “Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не буде відбирати землю – це дуже важливо. Законопроект буде направлений на розвиток фермерства та захист інтересів дрібних власників. Верховній раді затвердити закон про ринок землі та скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 грудня 2019 року “, – додав він.

У лютому 2019 року на Україні набув чинності закон про продовження заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2020 року. Узаконити оборот землі в ринкових умовах є вимогою Світового банку і Міжнародного валютного фонду.

Фото gettyimages.

Поділитись