Збройні сили України провалили навчання НАТО

Збройні сили України провалили навчання НАТО

За підсумками спільних військових навчань “Silver Saber-2 021” в НАТО негативно оцінили боєготовність українських солдатів.

Представники військово-політичного альянсу заявили про низьку бойової готовності Сил спецоперацій ЗСУ, які демонстрували бойову виучку під час навчань спільно з військовослужбовцями НАТО. В результаті збройні сили України провалили вчення. Аналіз ситуації представив Telegram-канал “Військовий оглядач”.

Під час навчань “Silver Saber”, які проходили в Житомирській області України, інструктори НАТО відібрали близько 50 солдатів ВСУ з сил спецоперацій для контрольної перевірки бойової готовності. У НАТО негативно оцінили знання солдат в частині військових статутів і тактичних знаків. Підкреслюється, що українські військовослужбовці практично не знають іноземні мови, зокрема, англійської.

Однак, не вся вина за результат лежить на солдатах. В ході службової перевірки вдалося з’ясувати, що до подібного результату призвело, в тому числі, халатне ставлення до служби. Відповідальність поклали на канадських інструкторів НАТО, які займалися навчанням спецназу ВСУ.

Крім того, провалені військові навчання розкрили ще одну проблему. Було заявлено про “високий відтік” українських військовослужбовців, які вже пройшли підготовку, яка відповідає стандартам НАТО. В результаті армія поповняться молодими фахівцями, яким знову потрібно навчання.

Поділитись