Збиток світовій економіці через COVID-19 складе більше 5 трильйонів доларів

Збиток світовій економіці через COVID-19 складе більше 5 трильйонів доларів

Сумарний збиток для світової економіки через поширення коронавірусу складе більше п’яти трильйонів доларів, про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на підрахунки банків Уолл-стріт.

На думку експертів, майбутня рецесія – найсерйозніша в мирний час з 1930-х років. Основна причина в тому, що через поширення COVID-19 уряди країн змушені були зажадати закриття ряду підприємств.

Незважаючи на те, що світовій економіці буде потрібно певний час, щоб повернутися до докризових показників, спад, згідно з прогнозами аналітиків, буде короткочасним.

“Навіть при безпрецедентних рівнях монетарного і фіскального стимулювання валовий внутрішній продукт навряд чи повернеться до докризової тенденції як мінімум до 2022 року”, – стверджує агентство.

Експерти переконані, що однією з найсерйозніших завдань для політиків найближчим часом буде стимулювання відновлення економічного зростання. Однак вкрай важливо уникнути посилювання ситуації: наприклад, неприпустимо занадто швидко відкрити міста і запустити роботу на підприємствах, якщо є ризик повернення епідемії.

Нагадаємо, експерти прогнозують глобальну економічну рецесію в зв’язку з пандемією коронавірусу. Згідно із заявою Міжнародного валютного фонду, в перші дні квітня близько 80 країн попросили МВФ про фінансову підтримку.

Лідери країн “великої двадцятки” прийняли рішення виділити ВООЗ кошти для боротьби з COVID-19: в глобальну економіку вкладуть понад п’ять трильйонів доларів. Згідно з прогнозом Міжнародної організації праці, сумарно пандемія COVID-19 може привести до втрати 25 мільйонів робочих місць.

Поділитись