Запровадження медичного страхування зробить медицину доступною для кожної людини, – Тимошенко

Запровадження медичного страхування зробить медицину доступною для кожної людини, – Тимошенко

Команда, яка очолить державу після президентських виборів, зробить усе, щоб українські медики отримували гідні зарплати та не виїжджали за кордон.

Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні під час зустрічі з працівниками Кам’янець-Подільської районної лікарні, інформує прес-служба «Батьківщини». Нинішню медичну реформу екс-прем’єр-міністр назвала свідомим знищенням української нації, якого не можна допустити.
 
«Ми зараз готуємося докорінно змінити цю медичну реформу», – наголосила Тимошенко.
 
Одним із пріоритетів нової влади лідер «Батьківщини» вважає забезпечення гідною зарплатою медичних працівників. Тимошенко обурена тим, що в Україні лікарі отримують усемеро менше, аніж, приміром, у Польщі, та в 20 разів менше, аніж у Німеччині.
 
«У розвинених країнах середня зарплата лікарів становить від 5 до 7,5 тисячі євро на місяць, а у вузькоспеціалізованих фахівців – ще більше. І якщо ми не збільшимо зарплат, то народ просто виїде з України», – констатувала Тимошенко.
 
Лідер «Батьківщини» запевнила медиків, що відразу після зміни влади буде ухвалено пакет із кількох десятків законопроектів, які дадуть змогу почати нормальне життя.
Поділитись