Заколот і масові затримання: в США тривають протести і заворушення

Заколот і масові затримання: в США тривають протести і заворушення

В американському Сіетлі в ході заворушень затримано щонайменше 11 осіб, місцева поліція оголосила, що відбувається заколот.


Правоохоронці розповіли, що учасники протестів підпалили будівельний вагончик і конструкції на території споруджуваного центру ув’язнення неповнолітніх злочинців, а також робили спроби підірвати стіни поліцейської дільниці. Протестувальники кидають в поліцейських каміння, пляшки і вибухонебезпечні речовини, б’ють скло будівель. За інформацією поліції, по меншій двоє правоохоронців постраждали.

“Через триваюче заподіяння шкоди і загроз громадської безпеки у зв’язку з цим інцидентом, поліція Сіетла оголошує його заколотом … Проведено масові затримання. Офіцери продовжують роботу по розгону натовпу”, – йдеться в заяві поліції Сієтлу в Twitter, де також відзначається, що поліцейські застосовують проти демонстрантів зброю несмертельної дії.

По містах США прокотилася хвиля протестів і заворушень після загибелі в Міннеаполісі від рук поліції афроамериканця Джорджа Флойда. В інтернеті з’явилися відео, на яких поліцейські наділи на Флойда наручники, повалили його і навалилися втрьох, причому один з них наступив афроамериканцю коліном на шию. Флойд на відео кілька разів каже, що не може дихати, потім затихає. Один поліцейський був звинувачений у вбивстві, троє інших – в пособництві вбивству.

Поділитись