Захист Януковича оскаржить рішення про його заочний арешт у справі про стрілянину на “Майдані”

Захист Януковича оскаржить рішення про його заочний арешт у справі про стрілянину на “Майдані”

Захист колишнього президента України Віктора Януковича вважає заангажованим рішення суду про його заочний арешт у справі про стрілянину під час заворушень в центрі Києва в лютому 2014 року і має намір подати скаргу.

Про це ЗМІ повідомив адвокат екс-глави держави Олександр Горошинський.

“Ставлення судді до сторони захисту сьогодні було вкрай зневажливим. Суд не давав можливість висловитися адвокатам, заявляти свої клопотання, що є законним правом захисту. Склалося однозначне враження, що суддя заздалегідь знав, яке рішення потрібно прийняти, і просто чекав закінчення засідання”, – сказав він. На думку адвоката, швидкість прийняття рішення про заочний арешт без детального вивчення доказів захисту вказує на ангажованість суду.

Горошинський підкреслив, що у вівторок захист не змогла заявити клопотання про долучення нових важливих матеріалів справи, “які свідчать про причетність представників попередньої влади до розстрілів, а також про дії снайперів на “майдані”.”Їх довелося подавати через канцелярію, а суд навіть не вивчив їх перед прийняттям рішення”, – констатував він.

“Ми будемо готувати апеляцію. У нас є для цього п’ять днів”, – сказав адвокат.

У вівторок суд відмовив захисту в клопотанні про відвід групи прокурорів. На думку адвокатів, матеріали звинувачення “сфабриковані”, а вони перешкоджають встановленню справжніх винних у стрільбі на “майдані”. Суд також відхилив прохання захисту про участь в процесі Януковича по відеозв’язку і допуск незалежних міжнародних спостерігачів.

Поділитись