Захист військовополонених українських моряків вимагає відкритих судових засідань

Захист військовополонених українських моряків вимагає відкритих судових засідань

Захист військовополонених українських моряків наполягає на відкритих судових засіданнях з допуском на них ЗМІ та всіх зацікавлених осіб. Про це координатор групи адвокатів, які захищають українських моряків, Микола Полозов написав у Facebook.

“Позиція команди захисту військовополонених українських моряків – відкриті і прозорі судові засідання, які відповідають принципам гласності при здійсненні судочинства. З обов’язковим допуском на них ЗМІ, представників посольств іноземних держав, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, а також родичів військовополонених моряків”, – написав Полозов. Він наголосив, що всі адвокати, які захищають українських моряків, зявлятимуть відповідні клопотання.

Раніше російська ФСБ просила Лефортовський суд Москви закрити від слухачів і ЗМІ судове засідання із продовження терміну арешту військовополоненим морякам, а також не розголошувати підсумки засідання без узгодження зі слідчим.

У понеділок уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прибула до Москви, щоб узяти участь у засіданні суду, на якому буде розглядатися клопотання російських прокурорів про продовження запобіжного заходу військовополоненим морякам.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада обстріляли два українські військові катери і буксир в Керченській протоці. Захопили в полон 24 українських моряків. Шістьох із них поранили, серед яких трьох було прооперовано. Усіх захоплених моряків підконтрольні Кремлю “суди” в тимчасово окупованому Криму заарештували на два місяці. Після чого їх перевезли до Москви. Зараз вони перебувають в московському СІЗО “Лефортово”. Усі визнали себе військовополоненими.

Поділитись