Зацікавлені у зустрічі з Путіним і готові до певних кроків, – Зеленський

Зацікавлені у зустрічі з Путіним і готові до певних кроків, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів про свої прогнози щодо можливої ​​зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки» і про бажання зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним в будь-якому форматі.

Про це Зеленський говорив в інтерв’ю одному з українських телеканалів, підкреслюючи, що в даному питанні все залежить від позиції Москви.

За словами глави української держави, у зустрічі в «нормандському форматі» зацікавлені і Німеччина, і Франція, в той час як він сам готовий до переговорів з президентом Росії в будь-якому форматі.

«Сьогодні Німеччина, Франція і Україна зацікавлені у зустрічі в нормандському форматі. Україна зі свого боку зацікавлена ​​у зустрічі з президентом Росії в будь-якому форматі», – сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, киваючи чогось на що йде з поста канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що тільки від бажання Росії залежить можливість проведення зустрічей, заради яких Київ навіть «готовий до певних кроків».

«Ми готові до певних кроків вперед, щоб зустріч (в нормандському форматі) відбулася. Думаю, що відсоток того, що відбудеться зустріч, залежить від Росії. Але я бачу, що Меркель хотіла б, щоб вона пройшла. Але я думаю, що шанси для цього є», – заявив глава він.

Нагадаємо, що в керівництві Росії вже неодноразово відповідали на подібні заяви Києва. Зокрема, прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков підкреслював, що для зустрічі в даним момент немає ніяких перспектив у зв’язку з тим, що українська влада незмінно тримають курс Києва на вихід з Мінських домовленостей.

Поділитись