Заарештованим у справі про теракти в Каталонії в 2017 році загрожує до 41 року в’язниці

Заарештованим у справі про теракти в Каталонії в 2017 році загрожує до 41 року в’язниці

Прокуратура Іспанії просить до 41 року позбавлення волі для передбачуваних членів терористичного осередку, обвинувачених в організації терактів в Каталонії в серпні 2017 року.

Про це повідомила в четвер газета El Periodico.За її інформацією, максимальний тюремний термін прокуратура вимагає для Мухаммеда Хоулі Шемляля. Іншого затриманого – Дрісса Укабіра – відомство просить позбавити волі на 36 років, Саїда бен Яззу – на вісім років. Прокуратура звинувачує Шемляля і Укабіра в членстві в терористичному угрупованню, виготовленні та зберіганні вибухових речовин і намір завдати шкоди. Третій проходить у справі підозрюється в співучасті в злочині.

На початку липня Національна судова колегія Іспанії погодилася почати слухання по суті щодо трьох можливих членів терористичного осередку. Дата початку слухань поки не оголошена.

17 серпня 2017 року на туристичній вулиці Рамбла в центрі Барселони водій фургона зробив навмисний наїзд на перехожих. Слідом за цим поліція Каталонії ліквідувала в Камбрілсі на півдні автономії п’ять терористів. Вони намагалися здійснити теракт, аналогічний тому, який був здійснений в Барселоні. Жертвами атак стали 16 людей, близько 140 постраждали. Організатор теракту в каталонській столиці було ліквідовано правоохоронними органами. Відповідальність за напад взяла на себе терористичне угрупування “Ісламська держава”.

Поділитись