За розведення вогнища в лісі можуть оштрафувати на суму майже п’ять тисяч гривень

За розведення вогнища в лісі можуть оштрафувати на суму майже п’ять тисяч гривень

З 17 квітня діє Закон № 556-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля відносно посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу”.

Закон, зокрема, посилює адміністративну відповідальність за порушення пожежної безпеки в лісі. Відповідні зміни внесені в статтю 77 КУпАП, пише ЛігаБізнес.

Так, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою штраф для громадян від 1530 до 4590 грн і на посадових осіб – від 4590 до 15 300 грн. Раніше штраф для громадян складав від 85 до 255 грн, а для посадовців – до 850 грн.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – штраф для громадян складе від 4590 до 15 300 грн.

Нагадаємо, згідно з Правилами пожежної безпеки в лісах України впродовж пожежонебезпечного періоду забороняється розводити вогнища в лісі, заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів, палити, кидати в лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з курильних трубок гарячу золу, залишати просочені горючими речовинами ганчірки тощо.

Поділитись